BRCGS:n gluteenittoman sertifiointiohjelman numero 3

Paranna gluteenittomien tuotteiden gluteenin valvontaa ja täytä johdonmukaisesti asiakkaiden odotukset vähentäen samalla riskejä, jotka liittyvät luottamukseen lopputuotteen gluteenitestauksessa.

Elintarvikkeiden valmistusjärjestelmänne sertifiointi BRCGS-standardin mukaisesti osoittaa, että olette sitoutunut noudattamaan turvallisuus-, laatu- ja toimintakriteerejä. Näitä tarvitaan lainsäädännön noudattamiseen ja kuluttajansuojaan liittyvien velvoitteiden täyttämiseksi sekä kotimaisilla että maailmanlaajuisilla markkinoilla toimitusketjun kaikissa vaiheissa.

Gluteenittoman sertifiointiohjelman standardi

Gluteenittoman sertifiointiohjelman (GFCP) maailmanlaajuinen standardi tarjoaa puitteet gluteenittoman johtamisjärjestelmälle. Se tukee gluteenittomien tuotteiden gluteenin valvontaa valmistuksesta jalostukseen ja pakkaamiseen.

Standardi perustuu HACCP-järjestelmään, ja se sisältää elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmiä ja kansainvälisesti hyväksyttyjä parhaita tuotantokäytäntöjä tuotteiden turvallisuuden ja laadun varmistamiseksi. BRCGS:n gluteenittoman sertifiointiohjelma voidaan liittää mihin tahansa GFSI-vertailuun perustuvaan elintarviketurvallisuusstandardiin, kuten BRCGS Food, FSSC 22000, IFS Food ja SQF.

Se täydentää GFSI-vertailustandardeja, ja tärkeimmät keliakiayhdistykset maailmanlaajuisesti tunnustavat sen. Standardia sovelletaan seuraaviin tuotteisiin:

 • jalosteut elintarvikkeet, sekä oman tuotemerkin että asiakkaan tuotemerkin mukaiset elintarvikkeet.
 • elintarvikepalveluyritysten, ateriapalveluyritysten ja/tai elintarvikevalmistajien käyttöön tarkoitetut ainesosat.
 • lemmikkieläinten ruoat
 • kosmetiikka
 • luonnolliset terveystuotteet
 • lääkkeet

Sertifioinnin edut

Tiukasta gluteenittomasta ruokavaliosta riippuvaisten henkilöiden on tiedettävä, että merkityt tuotteet ovat turvallisia. Gluteenittomuuden hallintajärjestelmä tarjoaa vahvan suojan epäonnistumisilta ja selkeän tunnistettavuuden ostotilanteessa.

Auditoinnit voidaan suorittaa itsenäisesti tai yhdessä GFSI-sertifiointiauditoinnin kanssa. Näin voit vähentää auditointikustannuksia ja liiketoiminnan häiriöitä. Lisäksi se yhdenmukaistaa sertifioinnin aikatauluja, mikä helpottaa sinua.

Gluteenittomuuden hallinnassa yritystäsi voi auttaa, jos otat käyttöön järjestelmiin perustuvan lähestymistavan:

 • Tuotevian estäminen
 • Vähentää riskejä, jotka liittyvät pelkkään lopputuotteen gluteenitestaukseen.
 • Suojaa riskihenkilöitä ja helpottaa gluteenittomien tuotteiden tunnistamista.
 • Uusien markkinoiden avaaminen ja liiketoimintamahdollisuuksien lisääminen
 • Rakentaa kuluttajien luottamusta tuotemerkkeihin yhdistämällä gluteenittomia kuluttajatuotteita koskevat väittämät ja suositukset johtaviin keliakiajärjestöihin.

Aloittaminen

Saadaksesi sertifioinnin sinun on ensin otettava käyttöön järjestelmä, joka täyttää gluteenittoman sertifiointiohjelman vaatimukset. DNV on akkreditoitu kolmannen osapuolen sertifiointilaitos, ja se voi auttaa teitä koko matkan ajan aina asianmukaisesta koulutuksesta itsearviointeihin, puuteanalyysiin ja sertifiointipalveluihin.

Lue lisää siitä, miten pääset sertifioinnin alkuun.

Miksi valita DNV?

 

Miksi ISO-sertifiointi kannattaa?

Sertifioinnin hyödyt ja sertifiointiprosessin vaiheet.

 

Yhteistyötä kanssamme - Puolueettomuus

Miksi aloittaa yhteistyö kanssamme?