Skip to content

FSC® Chain of Custody - sertifiointi

Paranna puun ja puukuidun hankinnan valvontaa ja vastaa asiakkaiden kestävyysvaatimuksiin.

Tuotteiden alkuperäketjusertifikaatti osoittaa asiakkaille ja sidosryhmille, että sertifioitujen tuotteiden puu- ja kuituosat ovat peräisin hyvin hoidetuista metsistä, valvotuista lähteistä tai kierrätysmateriaalista.

Valvontaketjussa (Chain of Custody, CoC) vahvistetaan menettelyt puun ja puutuotteiden hankinnan ja siirron valvomiseksi kaikissa vaiheissa, jotta varmistetaan, että lopputuote voidaan jäljittää kestäviin ja hyväksyttyihin lähteisiin.

Mikä on FSC® Chain of Custody?

FSC® (Forest Stewardship Council®) on voittoa tavoittelematon organisaatio. Se on kehittänyt tunnustetuimman järjestelmän kestävää metsätaloutta ja metsätuotteiden jäljitettävyyttä varten. CoC-sertifioinnin ansiosta organisaatiot voivat käyttää FSC-logoa tuotteissa, mikä lisää niiden markkinoitavuutta.

Kaikenkokoiset ja -tyyppiset organisaatiot voivat hakea alkuperäketjun sertifiointia. Saavuttaakseen alkuperäketjusertifioinnin organisaatioiden on täytettävä FSC-STD-40-004 Chain of Custody Certification -standardin vaatimukset.

  • Valvontaketju (Chain of Custody, CoC) on prosessi, jolla todennetaan, että FSC-sertifioitu materiaali on tunnistettu ja erotettu sertifioimattomasta ja valvomattomasta materiaalista sen kulkiessa toimitusketjua pitkin metsästä markkinoille.
  • Kaikki FSC-sertifioitujen tuotteiden toimitusketjun siirrot edellyttävät, että organisaatiotasolla on käytössä tehokkaat CoC-hallintajärjestelmät ja että riippumaton FSC:n akkreditoima sertifiointielin todentaa ne.
  • Yrityksen valvomia hankintalähteitä valvotaan FSC-standardien mukaisesti, jotta voidaan sulkea pois laittomasti korjattu puutavara ja  metsät, joiden suojeluarvot ovat uhattuina, geneettisesti muunnetut organismit sekä ihmisten kansalaisoikeuksien ja perinteisten oikeuksien loukkaaminen.
  • FSC CoC -sertifiointi voidaan yhdistää muiden standardien, kuten ISCC - kestävän bioenergian sertifioinnin ja ISO 14001 -standardin (ympäristöjärjestelmästandardi) sertifiointiin.

Sertifioinnin edut

Ainoastaan FSC CoC -sertifioidut toiminnot saavat merkitä tuotteet FSC-tavaramerkillä. FSC-merkki tarjoaa uskottavan yhteyden vastuullisen tuotannon ja kulutuksen välille, minkä ansiosta kuluttajat ja yritykset voivat tehdä ostopäätöksiä, jotka hyödyttävät ihmisiä ja ympäristöä sekä tuottavat jatkuvaa liiketoiminta-arvoa.

Muita FSC CoC -sertifioituja tuotteita käyttävän yrityksen etuja ovat:

  • Markkinoillepääsyn parantaminen ympäristötietoisella alalla.
  • Osoita, että suhtaudut vakavasti asiakkaidesi ympäristökysymyksiin.
  • Julkisia tai yksityisiä hankintoja koskevien toimintaohjeiden ja määritelmien, kuten EU:n huonekalujen ympäristömerkkijärjestelmän, noudattaminen tai U.S. Green Building Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) -luokitusjärjestelmä.

Aloittaminen

Sertifikaatin saamiseksi sinun on otettava käyttöön tehokas ympäristöjärjestelmä, joka täyttää standardin vaatimukset.

Yleiskatsaus FSC:n standardeihin on FSC:n verkkosivujen kohdassa Sertifioiduksi tuleminen. Voit myös tutustua FSC CoC-standardiin suoraan täältä.

DNV on akkreditoitu kolmannen osapuolen sertifiointilaitos, ja se voi auttaa sinua koko matkan ajan. Tarjoamme asianmukaista koulutusta ja sertifiointia ympäristöjärjestelmäänne varten.

Tarjoamme FSC® (A000509) -sertifikaatin yhteistyössä DNV Business Assurance Sweden AB:n kanssa.

® FSC & Forest Stewardship Council, kaikki oikeudet pidätetään.

Lisätietoja

  Koulutus

Koulutus

Oivalluksia aktiivisessa oppimisympäristössä

  Lisäarvoa sinulle

Lisäarvoa sinulle

Lisätietoja digitaalisesta asiakaskokemuksesta

  FSC CoC– Evaluation process description

FSC CoC– Evaluation process description

 

FSC® and PEFC CoC certification system

 

FSC CoC- Use of the FSC labels and trademarks

 

FSC® ja ISCC valitukset - Comments complaints and formal complaints

 

FSC homepage

 

FSC public search

Search for valid certificates.

 

Upcoming Control Wood Audits