Skip to content

BRCGS Start! Tehokas ponnahduslauta onnistuneeseen BRCGS-elintarviketurvallisuussertifiointiin.

Tukemaan ja edistämään elintarviketurvallisuusjärjestelmien kasvua pienissä toimipaikoissa, joissa elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmät ovat vasta kehittymässä.

Mikä on BRCGS Start!

BRCGS Start! on elintarvikkeiden valmistajille suunnittelema työkalu, jonka on tehnyt BRCGS. Työkalu on yhdenmukainen HACCP-järjestelmän, Codex Alimentariuksen ja GFSI Global Marketin kanssa. BRCGS Start! tarjoaa joustavuutta elintarviketurvallisuusjärjestelmän kehittämiseen alku- ja välitasolla ennen sertifiointia. Yritys voi aloittaa ohjelman millä tahansa tasolla ja edetä mille tahansa tasolle omien tarpeidensa ja asiakkaidensa tarpeiden mukaisesti.

Sertifioinnin hyödyt

Elintarviketurvallisuus on keskeinen vaatimus kaikissa elintarvikeketjun vaiheissa, ja se perustuu maailmanlaajuisesti Codex Alimentariuksen mukaiseen HACCP-järjestelmään. Se myös varmistetaan koko alalla GFSI-ohjelman puitteissa perustetuilla sertifiointijärjestelmillä. Usein yhden GFSI-standardin mukainen sertifiointi on ennakkoedellytys mille tahansa liikesuhteelle elintarvikkeiden toimitusketjussa.

Matka kohti elintarviketurvallisuusjärjestelmän sertifiointia voi olla pitkä ja monimutkainen, joskus jopa liian pitkä - erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille - ja riippuvainen tekijöistä, kuten maan taloudellisista puitteista ja elintarviketurvallisuustietoisuuden tasosta.

Siitä syystä GFSI-ohjelmaan kuuluu "sisäänkäyntipiste", GFSI Global Market. Tämä tukee yrityksiä, jotka haluavat parantaa elintarviketurvallisuusjärjestelmäänsä, tarjoamalla puitteet sekä valmiuksien kehittämiseen, että sen osoittamiseen kaikille sidosryhmille, että yritys on sitoutunut parantamaan järjestelmäänsä. Ja myös, että sen elintarviketurvallisuusjärjestelmä on tosiasiallisesti pantu täytäntöön, vaikka se ei ole vielä täysin sertifioitu.

DNV:n BRCGS Start! -standardin mukaisen sertifiointiprosessin lopuksi kirjoitetaan dokumentti, joka sisältää tarvittaessa korjaus- ja oikaisutoimenpiteet. Dokumentti on samalla todiste saavutetusta tuloksesta ja vuosien mittaan toteutetuista parannuksista kohti varsinaista sertifiointia.

Miten se toimii?

BRCGS Start! -vaatimukset koostuvat kahdesta eri osasta. Ensimmäiseen osaan tarvittava itsearviointityökalu on saatavilla BRCGS:n verkkosivuilta. Itsearvioinnin suorittaminen, mukaan lukien mahdollisten puutteiden korjaaminen, on ensimmäinen askel halutun tason valinnassa. Lähtötaso on itse valittavissa eikä eteneminen keskitasoon tai varsinaiseen sertifiointiin ole pakollista.

Kun yritys on valmis ensimmäisen osan puolesta, se voi sopia arviointitasosta ja -ajankohdasta DNV:n kanssa, joka nimittää pätevän auditoijan, joka puolestaan toimittaa yritykselle yksityiskohtaisen auditointisuunnitelman.

Tarjontamme

DNV on akkreditoitu kolmannen osapuolen sertifiointielin, joka on hyväksytty BRCGS Start! -ohjelmaan. Voimme tukea valmiuksien kehittämisprosessia esimerkiksi BRCGS:n hyväksymillä koulutusohjelmilla sekä paikan päällä tehtävillä ennakkoarvioinneilla ja lisäarvoa tuovilla elintarviketurvallisuusjärjestelmän auditoinneilla.

Miksi valita DNV?

 

Miksi ISO-sertifiointi kannattaa?

Sertifioinnin hyödyt ja sertifiointiprosessin vaiheet.

 

Yhteistyötä kanssamme - Puolueettomuus

Miksi aloittaa yhteistyö kanssamme?