BRCGS Varastoinnin ja jakelun maailmanlaajuinen standardi ja IFS Logistiikka

Hallitse ja paranna logistiikan laatua ja täytä johdonmukaisesti asiakkaiden odotukset tuoteturvallisuuden ja lainsäädännön noudattamisen suhteen samalla kun vähennät elintarvikkeiden toimitusketjun hallinnan kustannuksia.

Elintarviketeollisuuden tuotteiden logistiikan näkökohtia käsitellään standardeissa, joiden tarkoituksena on täyttää "due diligence" -käsite ja joita sovelletaan kaikkiin elintarviketeollisuusketjun toimijoihin. 

Sertifiointi osoittaa, että olet sitoutunut noudattamaan turvallisuus-, laatu- ja toimintakriteerejä, joita tarvitaan lainsäädännön noudattamiseen ja kuluttajansuojaan liittyvien velvoitteiden täyttämiseksi joko vähittäismyynti- tai ateriapalvelutoiminnassa. 

Standardit 

Varastointia ja jakelua koskeva maailmanlaajuinen BRCGS-standardi (Brand Reputation through Compliance) ja IFS Logistics -standardi ovat turvallisuus- ja toiminnanohjausjärjestelmästandardeja, joita sovelletaan elintarvikkeisiin ja muihin kuin elintarviketuotteisiin. 

Ne on luotu varmistamaan toimittajien vaatimustenmukaisuus ottaen huomioon varastointi-, kuljetus- ja jakeluvaiheet sekä tukkumyynti ja muut logistiikkapalvelut (IFS-välittäjän lisääminen IFS-sertifioinnin tapauksessa), jotta voidaan varmistaa asiakkaille käyttämiensä ja/tai myymiensä tuotteiden laatu ja turvallisuus. 

Sertifiointi käsittää yrityksen toimitilojen arvioinnin, toiminnalliset järjestelmät ja menettelyt suhteessa standardien vaatimuksiin. 

Standardit tukevat käyttäjiä lakisääteisten velvoitteiden täyttämisessä ja kuluttajansuojassa seuraavasti: 

  • Tarjotaan yhteinen perusta tuotteiden varastointiin ja jakeluun osallistuvien yritysten arvioinnille. 
  • Mahdollistaa vähittäiskaupalle ja siihen liittyville teollisuudenaloille tuotteita ja palveluja toimittavien yritysten akkreditoidun sertifioinnin. 

Sertifioinnin edut 

Useimmat vähittäismyyjät ja tuotemerkkien omistajat sekä elintarvikkeiden jalostajat vaativat, että riippumaton kolmas osapuoli sertifioi varastoinnin ja jakelun maailmanlaajuisen BRCGS-standardin ja IFS-logistiikan. Sertifioinnin seurauksena: 

  • Todistetaan sitoutuminen ja elintarviketurvallisuuteen liittyvän vaaratilanteen sattuessa oikeudellinen puolustus "due diligence" -käsitteen mukaisesti. 
  • Rakennetaan ja käytetään johtamisjärjestelmää, jonka avulla pystytään paremmin täyttämään elintarvikkeiden laatua ja turvallisuutta koskevat vaatimukset ja noudattamaan lainsäädäntöä. 
  • Saadaan väline elintarviketurvallisuuden suorituskyvyn parantamiseen seuraamalla ja mittaamalla elintarviketurvallisuuden suorituskykyä tehokkaasti. 
  • Helpotetaan tehokasta tuotteiden takaisinvetoa. 

Aloittaminen 

Sertifikaatin saamiseksi sinun on ensin toteutettava vaaditut menettelyt järjestelmäksi, joka täyttää standardin vaatimukset. DNV on akkreditoitu kolmannen osapuolen sertifiointietaho, ja autamme sinua koko matkan ajan alkaen BRCGS- ja IFS-koulutuksesta aina itsearviointeihin, puutteiden analysointiin ja sertifiointipalveluihin.

Lue lisää siitä, miten pääset sertifioinnin alkuun

More information

  BRCGS maailmanlaajuinen varastointi- ja jakelustandardi

BRCGS maailmanlaajuinen varastointi- ja jakelustandardi

Lataa esite (eng)

  Koulutus

Koulutus

Oivalluksia aktiivisessa oppimisympäristössä

 

Lisäarvoa sinulle

Lisätietoja digitaalisesta asiakaskokemuksesta

 

Global Food Safety Initiative

Visit the GFSI site