Skip to content

BRCGS:n maailmanlaajuinen pakkausstandardi ja FSSC 22000

Paranna valmiuksiasi täyttää johdonmukaisesti asiakkaiden odotukset pakkausten turvallisuudesta ja laadusta ja vähentää samalla toimitusketjun hallinnan kustannuksia.

Pakkausten valmistusjärjestelmän sertifiointi pakkauksia koskevan BRCGS-standardin ja FSSC 22000 -standardin mukaisesti osoittaa sitoutumisenne turvallisuus-, laatu- ja toimintakriteereihin, joita tarvitaan lainsäädännön noudattamiseen ja kuluttajansuojaan liittyvien velvoitteiden täyttämiseksi.

Standardeissa esitetään pakkausten valmistuksen hallintajärjestelmälle erityisiä vaatimuksia, jotka parantavat kykyänne toimittaa tuotteita ja palveluja, jotka täyttävät asiakkaiden sekä lakisääteiset ja sääntelyn vaatimukset.

Standardit

Nämä ovat standardeja, jotka kattavat laadun, hygienian ja tuoteturvallisuuden. BRCGS:n maailmanlaajuinen pakkausstandardi ja FSSC 22000 (Food Safety System Certification 22000) ovat standardeja, joita sovelletaan sekä elintarvikkeiden että muiden tuotteiden kuin elintarvikkeiden pakkauksiin.

Kaikki elintarvikkeiden ja muiden tuotteiden kuin elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin joutuvat materiaalit, erityisesti tuotepakkaukset, voivat vaikuttaa tuoteturvallisuuteen. Lisäksi siten, että tuotetta ei suojata asianmukaisesti, jolloin se saastuu. Kun nämä kaksi järjestelmää yhdistetään, niitä voidaan soveltaa pakkauksiin, jotka ovat suorassa tai epäsuorassa kosketuksessa tuotteen kanssa, ja ne auttavat yrityksiä valitsemaan ja kelpuuttamaan tavarantoimittajansa ja tarjoavat puitteet tuotepakkausteollisuuden hallinnalle.

BRCGS:n maailmanlaajuisen pakkausstandardin ja FSSC 22000:n vaatimukset liittyvät laadunhallintajärjestelmään sekä vaarojen analysointiin ja riskinhallintaan, mukaan lukien GMP- (Good Manufacturing Practice), GLP- (Good Laboratory Practice) ja GHP- (Good Hygiene Practice) vaatimukset.

Standardin mukainen sertifiointi käsittää yrityksen tilojen, toimintajärjestelmien ja menettelyjen arvioinnin standardin vaatimusten mukaisesti. Standardia tarkistetaan säännöllisesti, ja sertifioinnin ylläpitäminen edellyttää standardin uusimman version noudattamista.

Sertifioinnin edut

Useimmat vähittäismyyjät ja tuotemerkkien omistajat sekä elintarvikkeiden jalostajat vaativat, että riippumaton kolmas osapuoli sertifioi pakkaukset BRCGS:n maailmanlaajuisen pakkausstandardin ja FSSC 22000 -standardin mukaisesti. Standardit tarjoavat useita etuja:

  • Valmistajan teettämä yksittäinen arviointi sovitun arviointitiheyden mukaisesti antaa valmistajille mahdollisuuden raportoida asemastaan elintarvikevalmistajille ja muille organisaatioille.
  • Standardit kattavat laatuun, hygieniaan ja tuoteturvallisuuteen liittyvät alat koko pakkausteollisuudessa.
  • Pakkausvalmistajat voivat käyttää näitä standardeja varmistaakseen, että niiden toimittajat noudattavat hyviä hygieniakäytäntöjä, ja täydentääkseen "due diligence" -ketjua.
  • Jatkuva valvonta ja korjaavien toimien seurannan vahvistaminen varmistavat, että luodaan itseään parantava laatu-, hygienia- ja tuoteturvallisuusjärjestelmä.

Aloittaminen

Sertifikaatin saamiseksi sinun on ensin toteutettava vaaditut prosessit järjestelmäksi, joka täyttää standardin vaatimukset. DNV on akkreditoitu kolmannen osapuolen sertifiointilaitos, ja autamme sinua koko matkan ajan alkaen BRCGS- ja FSSC-koulutuksesta aina itsearviointeihin, puutteiden analysointiin ja sertifiointipalveluihin.

Lue lisää siitä, miten pääset sertifioinnin alkuun.