Skip to content

Sertifikaatit lohkoketjussa

Muuttumaton, välitön ja varmistettu

Kaikki johtamisjärjestelmämme, todennuksemme ja toimitusketjun sertifikaatit tallennetaan ja päivitetään turvalliseen yksityiseen lohkoketjuun. Sen avulla kuka tahansa voi välittömästi varmentaa, että sertifikaatti on aito, voimassa ja ajan tasalla.

Ihmiset asioivat yritysten kanssa, joihin he luottavat. DNV on rakentanut luottamusta jo yli 150 vuoden ajan. Lohkoketjuteknologian avulla olemme sertifiointiteollisuudessa ensimmäisiä, jotka ottavat askeleen pidemmälle tarjotakseen digitaalista varmuutta. Näin asiakkaamme voivat olla läpinäkyvämpiä pyrkiessään osoittamaan jäljitettävissä olevan vaatimustenmukaisuuden ja sääntöjen ja standardien noudattamisen.

Tietoa lohkoketjuratkaisusta

Lohkoketjuteknologia on mullistanut tietojen tallentamisen ja jakamisen. Lohkoketju tarjoaa tietojen suojaamiseksi salausmenetelmien avulla hajautetun tietokannan tai "digitaalisen pääkirjan". Se perustuu tietokoneiden verkostoon, jonka kaikkien tietokoneiden on hyväksyttävä päivitys ennen kuin lohkoketju voidaan todentaa ja tallentaa, ja vähentää riippuvuutta ja haavoittuvuutta keskitetyistä tietovarastoista.

DNV tallentaa sertifikaatit julkiseen VeChain-lohkoketjuun. Samalla hyödynnämme teknologian etuja, kuten todennusta, hajauttamista ja salausta. Vaikka vain me voimme tehdä päivityksiä, niin kuka tahansa voi päästä lohkoketjuun tarkistamaan sertifikaatin voimassaolon.

Miten lohkoketju toimii?

Kun sertifikaatti myönnetään, tiedot digitoidaan ja jokaiselle varmenteelle annetaan digitaalinen identiteetti. Kaikki sertifikaatit on merkitty ja jäljitettävissä. Alkuperäinen tallennetaan turvallisesti lohkoketjuun kuuluvien tietokoneiden verkostoon.

Sertifikaattitietoja hallinnoidaan samanaikaisesti tuotantojärjestelmässämme. Kaiken kaikkiaan tämä luo muuttumattoman, turvallisen ja erittäin läpinäkyvän tapahtuman, jonka avulla petokset on helppo paljastaa, koska teknologia paljastaa vanhentuneet tai väärennetyt sertifikaatit.

Sertifikaatin voimassaolon tarkistaminen

Kaikissa sertifikaateissa on QR-koodi, joka voidaan skannata mobiililaitteilla. Lohkoketjusta suoritetaan haku ja sertifikaatin tiedot saadaan esiin. Kuka tahansa voi milloin tahansa tarkastaa ja todentaa yrityksen väittämät sekä sertifioinnin laajuuden ja pätevyyden. Tämä voidaan tarkistaa myös julkisesta sertifikaattiportaalista

Lisätietoja

  Miten sertifikaatti vahvistetaan?

Miten sertifikaatti vahvistetaan?

Katso ohjeistus (eng)

  Blockchain video

Blockchain video

Katso video lohkoketjuun siirtymisestä (eng)

  "I love you!" Blockchain explained

"I love you!" Blockchain explained

The CEO of VeChain, Sunny Lu, explains how blockchain works with a very innovative example.

FAQ

Answer:

Answer:
We recommend to download an advertisement-free QR scanner through the app-store connected with your device. Such as Google Play for Android phones or App-store for Apple phones.

Answer:

Answer:
When a certificate is renewed or when we issue a new certificate, the data is also simultaneously updated in the blockchain .

Answer:

Answer:
We are storing the certificates in a private blockchain, meaning that the rights to create new information is restricted to us, while at the same time we utilize the benefits of the technology such as authentication, decentralization and encryption. The data is in parallel hosted in our central production system. This is a very secure solution, as data is not maintained in just one single location.