Other sectors

SBP - Sustainable Biomass Program

Tree plug

Ota yhteyttä

Tiedätkö jo mitä etsit tai haluatko lisätietoja?

Kyllä, kiitos

Varmista energiantuotannossa käytettävän puupohjaisen biomassan alkuperän ja hankinnan taloudellinen, ekologinen ja sosiaalinen kestävyys.

SBP (Sustainable Biomass Program) on sertifiointijärjestelmä, jonka avulla varmistetaan energiantuotannossa käytettävän puupohjaisen biomassan alkuperän ja hankinnan taloudellinen, ekologinen ja sosiaalinen kestävyys. SBP on myös työkalu, jolla voidaan raportoida biomassan kasvihuonekaasutaseita elinkaaren puitteissa.

Kenelle SBP on suunnattu?

  • SBP on tarkoitettu pelletinvalmistajille ja hakkeen tuottajille, joilla on vientiä mm. Belgiassa, Hollannissa, Englannissa ja Tanskassa toimiviin energiantuotantolaitoksiin.
  • Yrityksellä, joka hakee SBP-sertifiointia, tulee olla PEFC ja/tai FSC alkuperän seurannan (CoC) sertifiointi.

SBP on kehittänyt rungon sertifioinnille, jolla varmistetaan että puupohjainen biomassa on hankittu laillisista ja kestävän kehityksen mukaisista lähteistä. 

SBP-sertifikaatin avulla energiantuotantoon käytettävää puupohjaista biomassaa tuottavat yritykset voivat osoittaa myös lakisääteisten vaatimusten täyttymisen. Lisätietoja SBP-järjestelmästä ja standardit ovat saatavilla SBP:n kotisivuilta.

DNV Business Assurance Finland:lle on myönnetty akkreditointi SBP-sertifioinnille, katso lisää tästä. SBP-sertifioinnin laajuus kattaa seuraavat: ”Supply Chain and Biomass Production without Supply Base Evaluation - Worldwide; Biomass Production with Supply Base Evaluation in Finland, Sweden, Denmark, Latvia and Norway.”  

Keskustelemme mielellämme lisää SBP-sertifioinnista, ota yhteyttä.

Ota yhteyttä

Tiedätkö jo mitä etsit tai haluatko lisätietoja?

Kyllä, kiitos

Saatat olla kiinnostunut myös näistä palveluista: