MSC:n alkuperäketjun standardi

MSC:n (Marine Stewardship Council) sertifiointi osoittaa kuluttajille, että merenelävät ovat peräisin MSC-kalastus- tai ASC-farmilähteestä, joka on sertifioitu.

Merenelävät ovat maailman tärkein uusiutuva elintarvike. Terveet valtameret ovat välttämättömiä hyvinvoiville meriekosysteemeille, elinkeinoille ja talouksille kaikkialla maailmassa. Ihmisen ja ympäristön vaikutukset kohdistavat meriin enemmän paineita kuin koskaan aiemmin. Koska kuluttajat ovat yhä enemmän huolissaan tuotteiden alkuperästä, ympäristövaikutuksista ja ravintoarvosta, kalastusalan kestävyyteen kiinnitetään yhä enemmän huomiota.

Mikä on MSC Chain of Custody (CoC) -standardi? 

Standardia sovelletaan kaikkiin markkinatoimijoihin (yksittäisiin organisaatioihin tai ryhmiin), jotka omistavat tuotteen tai joissa merenelävät muunnetaan tai pakataan uudelleen, mukaan lukien tukkukauppiaat, jalostajat, vähittäismyyjät, ravitsemusliikkeet ja kauppiaat. Se takaa, että kaikki MSC-ympäristömerkillä varustetut tuotteet ovat peräisin sertifioidusta kestävästä kalastuksesta. Jokaisella toimitusketjun jäsenellä, joka omistaa tuotteen tai muuntaa tuotteen, on oltava sertifiointi siihen asti, kun tuote päätyy lopulliseen, kuluttajille tarkoitettuun pakkaukseen.

MSC CoC-standardia sovelletaan:

  • Luonnonvarainen saalis: MSC-kalastusstandardin mukaisesti sertifioidut yritykset.
  • Vesiviljely: Yritykset, jotka on sertifioitu vesiviljelyn vastuullisuusstandardien (ASC) mukaisesti. MSC CoC-standardiin on lisätty erityisiä ASC-vaatimuksia.

Sertifioinnin edut 

MSC CoC -standardin mukainen sertifiointi antaa organisaatiollesi seuraavat mahdollisuudet: 

  • osoitat, että tuotteesi ovat peräisin kestävästä lähteestä.
  • vastaat kuluttajien kysyntään tuotteiden hankintatietojen osalta
  • kestävän ja turvallisen elintarvikeketjun varmistaminen
  • kuluttajien luottamuksen rakentaminen
  • tuket tuotteesi asemointia ympäristömerkin avulla
  • vastaat vähittäiskaupan kysyntään, joka koskee kestävästi tuotettujen tuotteiden todentamista.
  • mahdollistaakaupankäynnin  johtavien vähittäiskauppiaiden ja vähittäiskauppaketjujen kanssa, jotka vaativat sertifiointia.

MSC- tai ASC-ympäristömerkin käyttö äyriäistuotteissa on sallittua vain, jos se on tarkastettu riippumattomasti MSC:n valvontaketjustandardin mukaisesti ja jos yritys on allekirjoittanut  lisenssisopimuksen järjestelmän logon omistajan kanssa.

Aloittaminen

DNV on sertifiointielin, joka on akkreditoitu sertifioimaan yksittäisiä organisaatioita ja ryhmiä ASC Farm Standardin, MSC Fisheries Standardin ja MSC Chain of Custody -standardin mukaisesti. Arvioidakseen asiaankuuluvien äyriäisten ja äyriäistuotteiden valvontaketjun eheyttä ja alkuperää DNV arvioi prosesseja, arvioi niihin liittyviä kirjauksia ja täsmäyttää tuotteiden määrän.

Lisätietoja

  MSC:n alkuperäketjun standardi

MSC:n alkuperäketjun standardi

Lataa esite

  Koulutus

Koulutus

Oivalluksia aktiivisessa oppimisympäristössä

  Lisäarvoa sinulle

Lisäarvoa sinulle

Lisätietoja digitaalisesta asiakaskokemuksesta

 

Marine Stewardship Council homepage

Certification and ecolabelling program for sustainable seafood

 

MSC’s supplier directory