DNVGL.fi

Gluteenittoman tuotteen merkki

Gluteenittoman tuotteen merkin merkkiauditointi

DNV GL Business Assurance Finland on saanut Keliakialiiton luvan AOECS-standardin mukaisen gluteenittoman tuotteen merkin merkkiauditointien suorittamiseen.

SQF Safety Quality Food Program

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja? Tai pyydä meiltä tarjous.

Kyllä, kiitos

Gluteenittoman tuotteen merkin merkkiauditointi on osa prosessia, jonka perusteella organisaatio saa käyttää gluteenittoman tuotteen merkkiä. Muut vaatimukset löytyvät Keliakialiiton linkistä (alla). Lyhyesti lueteltuina nämä vaatimukset ovat: omavalvonta, auditointi, akkreditoidun laboratorion analyysi ja keliakialiiton hyväksyntä.


Gluteenittomien elintarvikkeiden myynti kasvaa jatkuvasti sekä Suomessa että muualla maailmassa. Gluteenittomien tuotteiden määrä ja kysyntä on myös kasvanut huomattavasti. Gluteenittoman ruokavalion perusteena on usein joko gluteeniyliherkkyys tai huomio siitä, että itse voi paremmin gluteenittomien tuotteiden käyttöönoton jälkeen. 

Gluteenittoman tuotteen merkki on kuluttajalle helppo tapa tunnistaa gluteeniton tuote. Suomessa gluteenittomien tuotteiden merkin käyttöön voi saada oikeuden Keliakialiitolta. Gluteeniton tuote voidaan merkitä gluteenittoman tuotteen merkillä, joka voidaan myöntään Suomessa toimivalle toiminnanharjoittajalle, jonka toiminnan vaatimustenmukaisuus on todennettu ulkopuolisen auditoinin avulla. Merkki auttaa yritystä parantamaan tuotteen näkyvyyttä ja kilpailukykyä.

Gluteenittoman tuotteen merkistä löytyy lisää Keliakialiiton sivulta.

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja? Tai pyydä meiltä tarjous.

Kyllä, kiitos