Skip to content

DNV luo vahvan eurooppalaisen kyberturvallisuustoimijan yhdistämällä liiketoimintansa Nixun ja Applied Riskin kanssa

DNV, globaali sertifioinnin ja riskienhallinnan osaaja, on luonut yhden Euroopan nopeimmin kasvavista kyberturvallisuuspalveluja tarjoavista yrityksistä yhdistämällä nykyisen kyberturvallisuusliiketoimintansa kahden äskettäin ostamansa yrityksen – Nixun ja Applied Riskin – kanssa.

Yhdistyminen tuo yhteen yli 500 kyberturvallisuusalan ammattilaista suojaamaan vaativia IT- ja teollisuusautomaatioympäristöjä useilla eri toimialoilla. Toimenpide on jatkoa DNV:n kahdelle yritysostolle. Vuonna 2021 se osti amsterdamilaisen, teollisuuden kyberturvallisuuspalveluihin erikoistuneen Applied Riskin, ja joulukuussa 2023 saatettiin loppuun hankinta, jonka kohteena oli Nixu, Helsingissä päämajaansa pitävä, johtava kyberturvallisuuspalvelujen tarjoaja.

Remi Eriksen, DNV:n konsernijohtaja ja toimitusjohtaja

”Kyberriskeillä voi olla valtavia vaikutuksia turvallisuuteen, luotettavuuteen, ympäristöön ja talouteen, ja ne voivat uhata yhteiskuntiemme toimintaa. Yhdistyminen tuo yhteen Nixun IT-ympäristöjen kyberturvallisuuteen keskittyvien konsultointi- ja hallinnointipalvelujen laajan valikoiman, Applied Riskin johtavan aseman teollisuusautomaatiojärjestelmien suojaamisessa ja DNV:n asiantuntijuuden kriittisen infrastruktuurin toimialoilla. Yhdistetty liiketoimintamme täyttää asiakkaidemme kaikki kyberturvallisuuteen liittyvät tarpeet ja on valmis merkittävään kasvuun tulevaisuudessa”, kertoo Remi Eriksen, DNV:n konsernijohtaja ja toimitusjohtaja.

Nixun toimitusjohtaja Teemu Salmi on nimitetty johtamaan yhdistettyä liiketoimintaa, joka alkaa toimia nimen DNV Cyber alla vuoden 2024 puolivälistä alkaen. Yhteensä 11 eri maassa sijaitsevien toimipaikkojen kautta yritys tarjoaa erittäin laajan valikoiman kyberturvallisuuden konsultointi- ja hallinnointipalveluja.

Teemu Salmi, DNV:n uuden kyberturvallisuuspalveluyksikön toimitusjohtaja

”Yhteinen missiomme on tulla asiakaskeskeisimmäksi kyberturvallisuuspalveluja tarjoavaksi yritykseksi Euroopassa. Tämän mahdollistavat poikkeukselliset ammattilaisemme, jotka muodostavat liiketoimintamme perustan ja tuovat arvoa asiakkaillemme. Yrityksessämme kyberturvallisuuden ammattilaiset voivat kasvaa, kehittyä ja vaikuttaa. Lisäksi organisaatiot eri puolilta maailmaa hakevat meiltä luotettavaa teknistä asiantuntemusta, jota ne tarvitsevat vahvistaakseen turvallisuutta ja sietokykyä alati kasvavien digitaalisten riskien, geopoliittisen epävarmuuden ja kiristyvän sääntelyn aikakaudella”, sanoo Teemu Salmi, DNV:n uuden kyberturvallisuuspalveluyksikön toimitusjohtaja.

DNV ja Nixu ovat yhdistäneet myös hallintajärjestelmien sertifiointiliiketoimintansa, mikä lisää tarjottavien tietoturvallisuuden sertifiointi- ja koulutuspalveluiden tarjontaa. Näihin palveluihin kuuluvat tietoturvallisuuden hallintajärjestelmien sertifiointi (ISO/IEC 27001), kansalliset turvallisuusarvioinnit, pilvipalvelutarjoajien CSA STAR -sertifioinnit, maksukorttialan (PCI) turvallisuusarvioinnit ja terveydenhuollon tietojärjestelmien turvallisuusarvioinnit.

Yhdistynyt kyberturvallisuuspalveluja tarjoava liiketoimintayksikkö pyrkii edistämään innovaatioita ja alan parhaita käytäntöjä tekemällä läheistä yhteistyötä asiakkaidensa ja koko turvallisuusyhteisön kanssa. Tässä työssä kyberturvallisuusliiketoiminta hyötyy DNV:n pitkäaikaisesta sitoutumisesta tutkimukseen ja innovointiin – viisi prosenttia liikevaihdosta investoidaan tutkimus- ja kehitysohjelmiin.

Kuvat

 

Kuvat ovat ladattavissa täältä.