Nixu ja Lockheed Martin allekirjoittivat yhteistyösopimukset Suomen kansallisen kyberresilienssin kehittämiseksi

Eurooppalainen kyberturvayhtiö Nixu, joka on osa DNV-yhtiötä, on allekirjoittanut kolme yhteistyösopimusta Lockheed Martin Corporationin kanssa Suomen kansallisen kyberresilienssin vahvistamiseksi.

Eurooppalainen kyberturvayhtiö Nixu, joka on osa DNV-yhtiötä, on allekirjoittanut kolme yhteistyösopimusta Lockheed Martin Corporationin kanssa Suomen kansallisen kyberresilienssin vahvistamiseksi. Nämä resilienssiin ja uhkatiedusteluun liittyvät kolmivuotiset hankkeet ovat jo käynnissä tiedeyhteisön ja yritysmaailman kumppaneiden kanssa.

Yhteistyösopimus on osa epäsuoraa teollista yhteistyötä, joka liittyy Suomen F-35-hävittäjähankintaan amerikkalaiselta Lockheed Martinilta. Kaikkien vastaavien yhteistyöhankkeiden kokonaisarvo on vähintään 500 miljoonaa euroa.

”Meille on ilo ja kunnia osallistua epäsuoraan teolliseen yhteistyöhön maailmanluokan toimijan ja laajan konsortion kanssa. Lockheed Martinin kanssa tehdyn sopimuksen sisältämät kolme merkittävää kyberturvallisuushanketta luovat konkreettista arvoa koko yhteiskunnalle. Suureksi iloksemme hankkeiden yhteinen tavoite – kyberresilienssi – on myös Nixun strateginen teema, Nixun toimitusjohtaja Teemu Salmi kertoo.


Uusi akkreditoitu kyberturvallisuuslaboratorio

Nixu on sitoutunut sopimuksen puitteissa kolmeen hankkeeseen vuosina 2024–2026 yhdessä Lockheed Martinin ja paikallisen konsortion kanssa. Konsortioon kuuluu suomalaisia yliopistoja ja startup-yrityksiä.

Hankkeisiin kuuluu kyvykkyyksien kehittäminen eri osa-alueilla, kuten sisäänrakennettu turvallisuus, jatkuva vaatimustenmukaisuuden hallinta ja haavoittuvuustutkimus. Osana merkittävää ensimmäistä hanketta Nixu perustaa huippumodernin kyberturvalaboratorion tuotekehityksen tukemiseksi, järjestelmien ja laitteiden arvioimiseksi sekä suomalaisten organisaatioiden lopputuotteiden sertifioimiseksi.

”Laboratorio hyödyttää Suomen taloutta tarjoamalla organisaatioille aivan uuden mahdollisuuden vahvistaa kyberturvallisuutta. Yhdessä tytäryhtiömme Nixu Certificationin kanssa laboratorio voi suorittaa sertifiointeja korkeammalla tasolla kuin koskaan aiemmin Suomessa”, Nixun kyberturvallisuusratkaisujen johtaja Kim Westerlund sanoo. ”Laboratorion ansiosta yritykset voivat jo tuotekehityksensä alkuvaiheessa varmistaa, että heidän tuotteensa täyttävät kyberturvallisuusvaatimukset.”

 

Tekoälypohjainen edistynyt uhkien tunnistus

Toisessa hankkeessa kehitetään uutta tekoälypohjaista teknologiaa edistykselliseen uhkien tunnistamiseen koneoppimisen avulla. Tavoitteena on luoda uusia kyvykkyyksiä, joiden avulla edistyneimpiä uhkia ilmaisevat poikkeavuudet voidaan havaita.

 

Kontekstitietoinen uhkatiedustelu tekoälyn ja kielimallien avulla

Kolmannessa hankkeessa kehitetään kontekstitietoista tiedonlouhintaa kyberuhkatiedustelun tarpeisiin tekoälyn ja kielimallien avulla. Tavoitteena on liittää kyberuhkatiedustelu paremmin asiakkaan liiketoimintaympäristöön ja tehdä sen hyödyntämisestä helpompaa.

Nixu Oy, DNV-yhtiö

 

Lisätietoja:

Kim Westerlund, kyberturvallisuusratkaisujen johtaja, Nixu Oy

Puhelin: +358 40 5123 125, sähköposti: kim.westerlund@nixu.com

 

Jakelu:

Keskeiset tiedotusvälineet

www.nixu.com

 

Kuva:

Lockheed Martin

Tietoa Nixusta:

Nixu, osana DNV-yhtiötä, on luotettu kyberturvallisuuspalvelukumppani, joka on rakentanut tulevaisuutta kyberturvallisuuden keinoin jo yli kolmen vuosikymmenen ajan. Autamme asiakkaitamme vahvistamaan liiketoiminnan sietokykyä ja saavuttamaan mielenrauhaa, minkä mahdollistavat Euroopan parhaisiin lukeutuvat kyberturvallisuusammattilaisemme.


DNV on itsenäinen sertifioinnin ja riskienhallinnan osaaja, joka toimii yli 100 maassa ja jonka tehtävä on suojella yritysten ja organisaatioiden ihmisiä, omaisuutta ja ympäristöä. Monien maailman menestyneimpien organisaatioiden luotettuna äänenä autamme tarttumaan mahdollisuuksiin ja kohtaamaan maailmanlaajuisten muutosten aiheuttamia riskejä. Pitkän kokemuksen ja laajan osaamisemme avulla edistämme asiakkaidemme turvallista ja kestävää liiketoimintaa, osallistumme kansainvälisten standardien laatimiseen ja kehitämme ja innovoimme ratkaisuja käytännön toteutuksiin.


DNV, Nixu ja Applied Risk – DNV:n vuonna 2021 hankkima teollisen kyberturvallisuuden asiantuntija – yhdistävät voimansa luodakseen johtavan kyberturvallisuuspalveluliiketoiminnan. Yhdessä meidät tunnetaan nimellä DNV Cyber. 500-henkinen asiantuntijatiimimme suojaa vaativia IT- ja teollisuuden ohjausjärjestelmäympäristöjä ja parantaa liiketoiminnan sietokykyä useilla eri aloilla.

Lisätietoja: www.nixu.com / www.dnv.com