DNVGL.fi

ISO 22301 - Liiketoiminnan jatkuvuuden hallintajärjestelmä

ISO 22301

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja?

Kyllä, kiitos

Tiedätkö jo mitä etsit?

Pyydä meiltä tarjous

Standardin ISO 22301 mukainen sertifiointi takaa organisaation kyvyn jatkaa liiketoimintaa haastavina aikoina.

Liiketoiminnan keskeytyminen on merkittävä huolenaihe monille toimitusjohtajille. Kyberhyökkäykset, IT-järjestelmän toimintahäiriöt, tulva, tulipalo, pandemian aiheuttava virus ja huomattavat tuotantoketjun ongelmat ovat esimerkkejä tapahtumista, jotka voivat olla uhka minkä tahansa liiketoiminnan harjoittamiselle. Liiketoiminnan jatkuvuuden hallintajärjestelmää koskeva standardi ISO 22301 tarjoaa kansainvälisesti parhaat keinot auttaa organisaatiota reagoimaan häiriötekijöihin ja toipumaan niistä tehokkaasti. 

Tietoa standardista ISO 22301

Standardia ISO 22301 voi soveltaa mihin tahansa ja millä tahansa alalla toimivaan organisaatioon, pieneen tai suureen. Se on erityisen tärkeä organisaatioille, jotka toimivat korkean riskin ympäristöissä, kuten hyödykkeiden, rahoituspalvelujen, öljyn ja kaasun, kuljetuksen, televiestinnän sekä elintarvikkeiden ja juomien tuotannon parissa. Sama koskee organisaatioita, joissa toiminnan jatkuminen on erityisen tärkeää, kuten julkinen sektori. 

ISO 22301 julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2012. Uusin versio julkaistiin 31. lokakuuta 2019. Sertifioiduilla organisaatioilla on kolmen vuoden siirtymäaika.   

Liiketoiminnan jatkuvuuden hallintajärjestelmän edut 

Standardin ISO 22301 vaatimukset ja noudatettava liiketoiminnan jatkuvuuden hallintajärjestelmä antavat yleensä selkeän ja yksityiskohtaisen näkymän siitä, miten organisaatio toimii. Se tarjoaa arvokasta tietoa strategiseen suunnitteluun, riskinhallintaan, toimitusketjun hallintaan, liiketoiminnan muuttamiseen ja resurssien hallintaan.    

Muita etuja ovat: 

  • liiketoiminnan ymmärtäminen paremmin kriittisten ongelmien ja haavoittuvien osa-alueiden analyysin avulla 
  • organisaation joustavuuden parantaminen tiimien välisen yhteistyön avulla 
  • koko organisaation jatkuva tarkkailu (usean toimipisteen organisaatioille) 
  • pienemmät kustannukset ja pienempi vaikutus liiketoimintaan haitallisen tapahtuman ilmetessä 
  • osoitus sitoutumisesta sidosryhmiin, kuten asiakkaisiin, toimittajiin ja säätelyelimiin, sekä siitä, että organisaatiolla on hyvät järjestelmät ja prosessit liiketoiminnan jatkuvuuden takaamiseksi 
  • enemmän kustannussäästöjä pienempien vakuutusmaksujen ansiosta. 

Standardin ISO 22301 toteuttaminen ja liiketoiminnan jatkuvuuden hallintajärjestelmän sertifiointi auttavat sinua:   

  • saamaan paremman käsityksen organisaatiosta  
  • toteuttamaan liiketoiminnan jatkuvuusstrategian ja käyttämään oikeita ratkaisuja niitä tarvittaessa  
  • säilyttämään jatkuvuuden hallintasuunnitelman organisaatiokulttuurin toiminnassa ja tarkastelussa  
  • oppimaan, miten voit hyödyntää liiketoiminnan jatkuvuuden näkökulmaa.

Käytämme kaikissa auditoinneissa Risk Based Certification™ -menetelmäämme, jonka avulla voimme räätälöidä jokaisen auditoinnin yksilöllisten tarpeidesi mukaan. Auditoinnissa keskitytään organisaatiosi tärkeimpiin liiketoiminnan jatkuvuuden hallintaongelmiin. Siten voimme auttaa sinua tunnistamaan resurssisi ja keskittymään niihin kehittämistä vaativilla osa-alueilla. Lisäksi tarkastamme organisaation vaatimusten täyttymisen standardin ISO 22301 osalta.  

Miten voimme olla avuksi?

Olemme valtuutettu kolmannen osapuolen sertifiointilaitos. Tarjoamme olennaisia koulutus- ja sertifiointipalveluja ja teemme tiivistä yhteistyötä Business Continuity Instituten (BCI) kanssa tavoitteena edistää liiketoiminnan jatkuvuuden hallintaa maailmanlaajuisesti. 

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja?

Kyllä, kiitos

Tiedätkö jo mitä etsit?

Pyydä meiltä tarjous

Saatat olla kiinnostunut myös näistä palveluista: