DNVGL.fi

FSC® - Alkuperäketjun sertifiointi

Forest seen from above

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja?

Kyllä, kiitos

Tiedätkö jo mitä etsit?

Pyydä meiltä tarjous

Forest Stewardship Council® (FSC, hyvän metsänhoidon neuvoston) alkuperäketjun tuotesertifikaatilla yrityksesi osoittaa hankkivansa sertifioitujen tuotteittenne puutavaran hyvin hoidetuista metsistä, tunnetuista lähteistä tai kierrätysmateriaaleista.

Alkuperäketjun (COC)-sertifioituneet, metsäperäisiä tuotteita valmistavat ja markkinoivat yritykset saavat merkitä tuotteensa FSC-tuotemerkillä.

Mikä on FSC?

FSC (Forest Stewardship Council) on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka on perustettu vuonna 1990. Organisaatio on omistautunut rohkaisemaan omistajia metsien käyttäjiä  hallinnoimaan ja hoitamaan metsiä vastuullisella tavalla. FSC on kehittänyt yleisesti tunnustetuimman järjestelmän kestävälle metsätaloudelle ja metsätaloustuotteiden jäljitettävyydelle. FSC-sertifiointien lukumäärä kasvaa koko ajan.

Yritykset, jotka käyttävät puu- tai paperituotteita liiketoiminnassaan ymmärtävät yhä paremmin vastuunsa siitä, että he tuntevat käyttämänsä puun/kuidun alkuperän ja että puu/kuitu on tuotettu vastuullisella tavalla.  Chain-of-Custody (COC) on järjestelmä, jonka avulla raaka-aineen jäljitettävyys FSC-sertifioidusta raakamateriaaleista, jalostuksen, valmistuksen, jakelun ja painamisen kautta lopulliseen kuluttajatuotteeseen tuotteeseen asti on tarkastettu.

On olemassa kolme erilaista FSC -merkkiä:

FSC 100%

Tuotteet, joilla on FSC 100% -merkki, ovat peräisin sertifioiduista metsistä, joiden käyttö vastaa FSC-standardien ympäristö- liittyviä ja sosiaalisia vaatimuksia.

FSC Mix

Tuotteet, joilla on FSC Mix -merkki, tukevat vastuullisen metsänhoidon kehitystä maailmanlaajuisesti. Puu tulee FSC-sertifioiduista hyvin hoidetuista metsistä, kontrolloiduista lähteistä ja/tai kierrätysmateriaalista.

FSC Kierrätetty

Tuotteet, joilla on FSC Kierrätetty-merkki,  tukevat metsävarojen uudelleenkäyttöä ja niissä käytetään ainoastaan kulutustuotteiden kierrätyksestä saatua puuta tai kuitua FSC-standardien vaatimusten mukaisesti.

Yrityksen valvonnassa olevat lähteet hallinnoidaan FSC-standardien mukaisesti estäen laittomasti korjatun puutavaran, korkean suojeluarvon metsien ja  geneettisesti muunnettujen organismien käytön, sekä ihmisoikeuksien ja perinteisten oikeuksien rikkominen.  

Voidakseen käyttää FSC-merkkiä yrityksen on oltava sertifioitu asiaan kuuluvien  FSC-standardien  vaatimusten mukaisesti.  Standardeja on olemassa useita erityyppisille puun lähteille sekä standardeja erityyppisiin sertifiointitarkoituksiin.

Miten tästä eteenpäin?

Kolmannen osapuolen suorittamaa sertifiointia varten yrityksenne tulee rakentaa ja ottaa käyttöön  tehokas hallintajärjestelmä, joka täyttää asianmukaisten standardien vaatimukset. Lue lisää FSC CoC Evaluation Process. Standardit löytyvät FSC:n kotisivulta FSC homepage.

Kun haet FSC CoC -sertifikaattia, ota yhteyttä meihin saadaksesi tarjouksen. Täytä hakemuslomake, jotta voimme laskea auditoinnin ajankäytön ja siihen liittyvät kustannukset. Kustannukset riippuvat auditointiin tarvittavista päivien lukumäärästä, valmisteluajasta ja raportin laatimiseen kuluvasta ajasta sekä matkakustannuksista. Lisäksi tulee maksu FSC:lle (liittyen FSC:n menettelyyn FSC-POL-20-005). Lisätietoja auditointipäivien laskemisesta saat FSC CoC Evaluation Process.

Katso yleiskatsaus FSC-standardeista FSC:n verkkosivustolta osiosta Become certified. Voit myös suoraan katsoa FSC CoC -standardia täältä.

DNV Business Assurance Finland sertifioi FSC® (A000509) -vaatimustenmukaisuutta Suomessa yhteistyössä DNV Business Assurance Sweden AB:n kanssa.

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja?

Kyllä, kiitos

Tiedätkö jo mitä etsit?

Pyydä meiltä tarjous

Saatat olla kiinnostunut myös näistä palveluista: