DNVGL.fi

BRCGS:n kansainvälinen varastointi- & jakelustandardi ja IFS-logistiikan standardi

BRCGS Global Storage and Distribution and IFS Logistics

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja?

Kyllä, kiitos

Tiedätkö jo mitä etsit?

Pyydä tarjous

Logistiikan hallintaan ottaminen toimitusketjussa osoittaa yrityksen kykyä täyttää asiakkaiden ja kuluttajien elintarvikkeille sekä juomille asettamat laatu-, turvallisuus- ja laillisuusvaatimukset.

Eurooppalaiset jälleenmyyjät perustivat "due diligence"-konseptinsa (kyky pystyä osoittamaan, että kaikki järkevät toimenpiteet on toteutettu ongelmatilanteiden välttämiseksi) pohjalta erityiset standardit varmistamaan elintarvikkeiden (ja myös muiden tuotteiden) laadun, turvallisuuden sekä logistiikan eri vaiheiden lainmukaisuuden. 

BRCGS:n (Brand Reputation through Compliance) kansainvälinen varastoinnin ja jakelun standardi (BRCGS Global Standard for Storage and Distribution) sekä IFS-logistiikan standardi (International Featured Standard) ovat turvallisuuden ja prosessien johtamisjärjestelmästandardeja, joita sovelletaan elintarvikkeille ja muille tuotteille.  Ne on tarkoitettu varmistamaan elintarvikkeiden laadun ja turvallisuuden vaatimustenmukaisuus ottamalla huomioon varastoinnin, kuljetuksen ja jakelun eri vaiheet sekä tukkumyynti ja muut logistiikkapalvelut.

Mitä hyötyä standardeista on?   

​BRCGS:n varastointia ja jakelua koskeva standardi on Ison-Britannian jälleenmyyjien kehittämä. Se varmistaa tuoteturvallisuuden ja operatiivisen johtamisen parhaat käytännöt logistiikka- ja toimitusketjussa niissä organisaatioissa, jotka ovat mukana tuotteiden varastoinnissa, jakelussa ja tukkukaupassa. 

Standardi auttaa täyttämään lainsäädännön vaatimukset ja suojelemaan kuluttajia: 

 • tarjoamalla yhteisen perustan tuotteiden varastointiin ja jakeluun osallistuvien yritysten arviointiin
 • mahdollistamalla tuotteita ja palveluita toimittaville jälleenmyyjille ja niihin liittyvien alojen yrityksille akkreditoidun sertifioinnin

Saksan, Ranskan ja Italian vähittäismyyjät kehittivät IFS-logistiikkastandardin, jolla pyritään lähentämään tuotantoa ja vähittäiskauppaa sekä lisäämään koko toimitusketjun läpinäkyvyyttä ja vertailukelpoisuutta. IFS-logistiikkastandardin sertifiointi osoittaa yrityksen kykyä elintarviketurvallisuusriskien hallintaan.  Se auttaa organisaatiota täyttämään säädöksien vaatimukset ja suojelemaan kuluttajia. IFS Broker-standardiin yhdistettynä se kattaa myös kaupan ja tukkumyynnin toiminnot.

BRCGS:n varastointi- ja jakelustandardin sekä IFS-logistiikkastandardin ansiosta organisaatio voi: 

 • todistaa sitoutumisensa ja mahdollisten ongelmien yhteydessä puolustautua "due diligence"-konseptin puitteissa*
 • rakentaa ja johtaa järjestelmää, joka auttaa logistiikkayritystä paremmin noudattamaan elintarviketurvallisuusvaatimuksia ja säädöksiä
 • saada työkalun elintarviketurvallisuuden tehokkaaseen valvomiseen ja arvioimiseen
 • varmistaa tarvittaessa tuotteiden tehokkaan takaisinvedon.

Kuinka valmistautua sertifiointiin? 

Tähän kuuluu:

 • laadunhallintajärjestelmän luominen
 • lakisääteisten vaatimusten tunnistaminen
 • elintarviketurvallisuuteen liittyvien riskien tunnistaminen ja dokumentointi sekä asianmukainen HACCP-järjestelmä
 • hyvien tuotantotapojen (GMP) /hyvien hygieniakäytäntöjen (GHP) tunnistaminen. Ne sisältävät mm. tuholaistorjuntaohjelman, laitteiden ja rakennusten kunnossapito-ohjelman, siivous- ja puhdistusohjelman sekä kaikkien kyseisen standardin vaatimusten soveltamisen
 • mahdollisten rakenteellisten parannusten toteuttaminen.

Miksi kannattaa tehdä yhteistyötä DNV:n kanssa? 

DNV kuuluu maailman johtaviin sertifiointilaitoksiin.  Autamme yrityksiä sertifioinnin, todennuksen, arvioinnin ja koulutuksen avulla varmistamaan organisaatioiden, tuotteiden, henkilöiden, toimitilojen ja toimitusketjujen suorituskykyä. Autamme eri puolilla maailmaa sijaitsevia elintarvike- ja juomateollisuuden asiakkaitamme saavuttamaan huippuosaamisen elintarviketurvallisuudessa sekä laadun ja  ympäristöasioiden hallinnassa, toimitusketjun hallinnassa ja tuotteiden kestävyydessä. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa rakennamme suorituskykyistä kestävän kehityksen mukaista liiketoimintaa ja lisäämme sidosryhmien luottamusta.

DNV Group toimii yli sadassa maassa. Meidän tuhannet ammattilaisemme ovat sitoutuneet auttamaan asiakkaitamme tekemään maailmasta turvallisemman, älykkäämmän ja ympäristöystävällisemmän.

Koulutus

Tarjoamme BRCGS-kursseja, joita pitävät kouluttajat, joilla on virallinen BRCGS-hyväksyntä. Järjestämme julkisia, kaikille avoimia kursseja tai voimme järjestää pyynnöstä yrityksen sisäistä koulutusta. Kurssit pidetään fyysisenä luokkahuonekoulutuksena tai online-virtuaalikoulutuksena. Lisää koulutussivuiltamme.

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoja?

Kyllä, kiitos

Tiedätkö jo mitä etsit?

Pyydä tarjous

Saatat olla kiinnostunut myös näistä palveluista: